• de skitaart

de skitaart

In 1979 heeft onze collega Ruud van Oort uit Doorn de Skitaart bedacht en gepresenteerd tijdens de wintershow. Nadat hij ons persoonlijk had uitgelegd hoe hij deze lekkernij maakte, hebben wij daar onze eigen variatie op gemaakt.

Sindsdien vind u bij ons een Skitaart in ons assortiment waar we door de jaren heen steeds bekender mee zijn geworden. Wij maken deze taart op een harde wener bodem waarbij de vulling van gele room gelijk is meegebakken.  Hierop is een laagje lekkere frisse gebonden kersen aangebracht. Nadat er een laag gezoete slagroom is opgespoten wordt het taartje afgedekt met een heerlijke plak hazelnootschuim waarin knapperige hazelnoten zijn verwerkt.

Nadat de taart rondom voorzien is van een laagje verse slagroom wordt hij aangezet met gebruind amandelschaafsel vers uit de oven. Bovenop worden brokken hazelnootschuim gestrooid die symbool staan voor de bergen. Deze worden bedekt door de '"sneeuw" van poedersuiker. En tot slot komen er twee chocolade ski's op die het geheel afmaken.